CK Rekrea Slovensko Tuzemská dovolená Štúrovo Podhájska Velký Meder Bešeňová Senec Patince Termální koupaliště

Pobyty s podporou 4 000 Kč v Mariánských Lázních.

Expozice Generála Laudona

(Galerie a muzeum v oblasti Beskydy a severní Morava)

Expozice Generál Laudon se nachází v zrekonstruovaném domu u Laudona na Masarykově nám. č. 45., tzv. "Laudonův dům", který je sídlem Návštěvnického centra Nový Jičín.

Vojáci v pozoru

Expozice vás provede se všemi etapami generálova života a přiblíží i charakter daného historického období. Interaktivní expozice je koncipována jak pro malé návštěvníky, tak i pro historické odborníky.

„V roce 1790 se v okolí Nového Jičína shromáždila velká armáda s níž se měl maršál Laudon pokusit znovu dobýt pro Rakousko ztracené Slezsko. Za vojenské inspekce opevnění koncem června Laudon onemocněl a musel být převezen do Nového Jičína a ulehnout. Dne 14. července v Novém Jičíně umírá. V roce 1800 vyrostl v patře domu hudební a taneční sál – údajně druhý největší na Moravě hned po Brnu. Dům se od počátku 19. století proměnil v hostinec. U příležitosti 200. výročí úmrtí Laudona byla na domě odhalena současná pamětní deska a busta maršála Laudona“.

Laudonův dům , ve kterém Laudon zemřel, se stal přirozeným místem památky na tohoto lidového vojevůdce.

Ubytování

HOTEL ENERGETIC foto Novinka

HOTEL ENERGETIC

Rožnov pod Radhoštěm  (17 km)

Wellness Resort Energetic nacházející se v poklidné části, blízko k přírodě, v Rožnově pod Radhoštěm je tvořen hotelem Energetic, depan...

1 noc od 1 400 Kč