CK Rekrea Slovensko Tuzemská dovolená Štúrovo Podhájska Velký Meder Bešeňová Senec Patince Termální koupaliště

Po druhé světové válce a nuceného vystěhování značné části obyvatelstva se již nikdy nepodařilo osídlit Ašsko na předválečnou úroveň, mnoho domů tak zaniklo, zvlášť lidové stavby na venkově.

Ašský dům

Ašský dům je typ lidové stavby nacházející se v nejzápadnější oblasti Čech, na Ašsku. Co dělá tento typ stavby odlišným od ostatních okolních lidových staveb, je výrazný podíl dřevěného materiálu. Ašský dům můžeme geograficky lehce vymezit vzhledem k jeho regionálnímu charakteru vztahujícímu se pouze na historickou oblast okolo města Aše (Ašský výběžek, Ascher Ländchen). Ašský dům byl obklopen oblastmi hrázděných staveb (chebský dům, krušnohorský dům) a jeho zachování souvisí s geografickými a s přírodními podmínkami, které v této oblasti jsou. Vyšší nadmořská výška s horským podnebím a chladnými zimami a dostatkem dřeva v oblasti bylo důvodem pro stavění roubených domů částečně se zděnými obytnými částmi.

Ubytování

LÁZEŇSKÝ HOTEL METROPOL foto

LÁZEŇSKÝ HOTEL METROPOL

Františkovy Lázně  (15 km)

Zeleň lázeňských parků téměř na dosah, nedalekou lázeňskou promenádu s fontánou, klid, pohodu, příjemné prostředí, ale především léčebn...

1 noc od 1 200 Kč